Böğürtlen Çayının Faydaları
Böğürtlen Çayının Faydaları, Böğürtlen çayı akciğer, yemek borusu ve kolon gibi kanser türlerine neden olan hücrelerin gelişmesini önlemeye yardımcı olmaktadır.
Böğürtlen çayı güçlü bir kalp koruyucudur. İçerdiği antosiyaninler ve flavonoller kalbi korumak için oldukça etkilidir.
Yapılan bazı çalışmalarda, böğürtlen çayının sahip olduğu lif nedeniyle sindirim sistemine destekçi olduğu görülmüştür.
Böğürtlen çayı sağlıklı kemikler için birebir olan kalsiyum ve magnezyum gibi hayati mineralleri içerdiğinden kemikleri korumak için oldukça faydalıdır.
Günlük olarak tüketilen böğürtlen çayı sağlıklı gözler için çok faydalıdır. İçerdiği yararlı lutein sayesinde ultraviyole radyasyon azaltmak için etkili olabilmektedir.
Böğürtlen çayı vitamin E, C ve antioksidanlar içerdiği için cilt sağlığına çok faydalıdır. Cildi korumak veya kırışıklık oluşumunu önlemek için çalışmaktadır. Ayrıca Böğürtlen çayı beyin fonksiyonları için iyi bir seçenektir. Bunun yanında bilişsel işlevi geliştirmek için yardımcı olabilmektedir.
Böğürtlen çayı vücudu birçok açıdan ve hastalıktan koruyan antioksidanlar açısından mükemmel ve güçlü bir kaynaktır.
Böğürtlen çayı kan pıhtılaşmasını tedavi etmek dâhil olmak üzere bazı hastalıkların tedavisinde çok yararlı olabilen besin maddelerini içermektedir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için böğürtlen çayı oldukça iyi bir kaynaktır. Ayrıca Böğürtlen çayının ishal ve dizanteri tedavisinde etkili bir ilaç olabileceği kanıtlanmıştır.
Böğürtlen çayının diğer yararı da endotel disfonksiyonunu önlemeye yardımcı olabilmesidir. Folat açısından zengin olan böğürtlen çayı hamilelik döneminde faydalı olarak kabul edilmektedir.
Böğürtlen çayı yaşlanma karşıtı aktiviteler sunmaktadır. Ayrıca hemoroiti tedavi etmek için böğürtlen çayı tüketilebilmektedir. Afiyet Olsun 🙂
Faydalı Bilgiler
- Yulafın Faydaları
- Çam Kozalağının Faydaları
- Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir
- Cevizin Mucizevi Faydaları
- Sinir Otunun Faydaları
- Yaban Mersininin Faydaları
- Chia Tohumu Nedir Faydaları Nelerdir
- Şeftalinin Faydalarını Biliyor musunuz?
- Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir ?
- Çileğin Faydaları Nelerdir ?
- Türk Kahvesinin Faydaları ve Zararları